En håndsrækning til læreren

DANSK I DYBDEN-serien er tilrettelagt til undervisning i litterære genrer til dansk i overbygningen. Serien består af genrehæfter tilrettelagt som koncentrerede undervisningsforløb, der kan indgå direkte i lærerens årsplan.


Fokuseret litteraturundervisning
Hvert hæfte gennemgår genretræk og virkemidler på en praktisk omsættelig måde. Opgaverne lægger op til analyse og til elevens overblik over genren.


Analyser og oversigter

De enkelte hæfter har en gennemført analyse af en udvalgt tekst. Der er forslag til, hvordan eleverne selv kan analysere og fortolke flere tekster. I alle hæfter er der oversigter over genretræk og analysetilgange. Disse findes nu også i digital form her på sitet under titlen Fremgangsmåder; et selvstændigt afsnit der knytter sig til hver genrer under menupunktet GENRER I DYBDEN.


Krav til mål og evaluering

DANSK I DYBDEN imødekommer de nye krav til eleverne om at kunne dokumentere færdigheder og indsigter ved afgangsprøven. De afgrænsede forløb sikrer en undervisning, der er præcis i sit danskfaglige fokus. I modsætning til hæfterne, der sendes videre til andre klasser efter brug, har eleverne med sitet danskidybden.gyldendal.dk hele tiden et stillads til rådighed i deres litteraturlæsning og de har alle altid en vigtig eksamensressource ved hånden.

Se alle Gyldendals titler i serien her.