Produktion
Colourbox

Bogtrailere

GRUPPE (4-6 lektioner) 

I skal:

Samarbejde om at lave en bogtrailer til NORD. En bogtrailer er bogverdenens svar på en filmtrailer, dvs. en kort, appetitvækkende reklame for fortællingen, der skal give andre lyst til at læse den. En bogtrailer må ikke vare mere end 3 minutter, og den må hverken afsløre eller tilsløre for meget. 

Hvorfor?
Når I laver en bogtrailer, arbejder I altså med at formidle NORD til en modtagergruppe, som endnu ikke har læst og oplevet denne digitale grafiske roman.

Hvordan?
I skal starte med at udvælge det, der skal fortælles i traileren, med henblik på at fremhæve kvaliteterne og overbevise kommende læsere om at læse romanen. Undersøg, evt. hvilke virkemidler andre filmtrailere anvender for at skabe gode seerforventninger, og overvej, hvilke I kan bruge i bogtraileren.

I kan overveje, at

  • udvælge en række skærmbilleder fra NORD til jeres bogtrailer
  • lade faktareferencer indgå (forfatter, årstal, genre, sidetal, målgruppe)
  • benytte oplæsning af et centralt sted i fortællingen og speak ind over bogtraileren
  • bruge både skrift, billede og lyd i jeres bogtrailer, herunder hvilke funktioner de forskellige modaliteter skal have.

I kan benytte SkoleTubes redigeringsprogrammer WeVideo eller Animoto. I kan også bruge Movie Maker eller iMovie. iMovie har en forfilmsfunktion, som gør det nemmere at lave en bogtrailer.

 
Se to eksempler på bogtrailers nedenfor.