En fremgangsmåde og et rum for fordybelse


Du læser med hele kroppen. Dine øjne ser teksten, dine hænder holder bogen, dine sanser aktiveres og din hjerne skaber mening. Dit møde med teksten ’fremkalder’ det litterære værk. 

Når du læser et litterært værk, skaber du altså mening. Det kan være en helt særlig oplevelse, hvor du glemmer alt omkring dig, og måske lærer du noget om dig selv og verden. 

Måske er du allerede en ivrig læser, der ikke kan undvære en god bog. Måske er du ikke så vant til at læse længere bøger. Uanset hvad, så tager det tid at læse, og det er svært at lave andet imens. Hvad enten du læser en graphic novel, en biografi eller en roman, kræver det fordybelse. Fremgangsmåden her kan være med til at kvalificere din læsning. Undervejs foreslås aktiviteter, som du skal igennem, før du begynder at læse, mens du læser, og efter du har læst.

Fremgangsmåden kan du selvfølgelig tilpasse lige præcis dit formål og det aktuelle værk, som du skal analysere og fortolke. Med andre ord er det ikke sikkert, at du skal igennem alle aktiviteter.

Rigtig god fornøjelse!
Colourbox